Elementele de baza ale curatarii umede

In fiecare zi, articolele de imbracaminte intra in contact continuu cu substantele si agentii din alcatuirea mediului ambiant. Pe scurt acestea se murdaresc.

Mare pare a murdariei depuse pe tesaturi este, dupa cum vom observa in detaliu in continuare, solubila in apa. Acest lucru inseamna ca aceasta poate fi spalata cu apa si detergenti. Aspectul de noutate al sistemului LagoonTM este ca acesta este capabil sa indeparteze murdaria din profunzimea tesaturii, fata cu tratarea delicata pentru a evita deteriorarea acestora.

Daca murdaria este in profunzimea tesaturilor si indepartarea acestea pune probleme utilizand sistemele normal disponibile acasa, va recomandam sa apelati la o spalatorie specializata. Aceasta se ocupa de curatarea diferitelor articole de imbracaminte, fabricate din tesaturi din ce in ce mai complexe. „Operatorul de spalare” trebuie sa hotarasca cel mai adecvat tratament pentru obtinerea celor mai bune rezultate in termeni de curatare si igiena fara a altera aspectul dimensional si vizual al articolelor de imbracaminte – eticheta de intretinere va ofera informatii valoroase. Spalatoria trebuie sa ofere un serviciu complet avand ca obiectiv restabilirea starii articolelor textile cat mai aproape de starea de nou. Deseori, in orice caz, informatiile furnizate pe etichetele articolelor nu sunt complete sau echipamentul disponibil in cadrul spalatoriilor nu este adecvat din punct de vedere tehnologic la noile cerinte.

Sistemul LagoonTM a fost in mod special dezvoltat de Electrolux Professional pentru tratarea delicata a tesaturilor si s-a dovedit util in crearea de noi posibilitati pentru spalatoriile care in prezent au din ce in ce mai multe solicitari de spalare cu apa. Datorita utilizarii crescande a fibrelor artificiale si sintetice si a amestecurilor, ISO a dezvoltat un cod international pentru intretinerea fibrelor textile. Acest lucru inseamna ca un producator de confectii trebuie sa ataseze o eticheta cu simboluri de intretinere adecvate care sa ofere informatii vizuale imediate despre tratarea la care trebuie supuse fibrele textile fara a fi deteriorate.

ISO introduce simbolul W (curatare umeda profesionala) pe etichetele confectiilor. Conceptul de Professional Wetcleaning este definit ca un tratament de curatare pentru articolele textile efectuat de profesionisti ce utilizeaza un tip special de tehnologie (pentru spalare, clatire si stoarcere) cat si detergenti si aditivi speciali pentru a reduce efectele nedorite. Tratamentul de curatare este urmat de un ciclu de uscare adecvat si proceduri de finisare capabile sa restabileasca forma originala a produsului textil. Eticheta produsului poate indica compozitia procentuala respectiva a captuselii sau a dublurii produsului textil atunci cand acesta nu este acelasi ca si partea exterioara a tesaturii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *