Elementele de baza ale spalarii

In functie de tehnica de spalare selectata, sunt necesari patru factori pentru indepartarea murdariei. Proportia fiecarui factor individual poate varia, dar daca unul dintre acestia este redus ceilalti trebui crescuti in aceeasi masura pentru a se indeparta murdaria. Metoda de spalare cu Lagoon(TM), care utilizeaza un ciclu relativ scurt cu actiune mecanica limitata la temperatura scazuta, necesita ca elementele sale sa fie extrem de eficiente.

 1. Actiune mecanica

Nivelul de actiune mecanica (scuturarea) necesar pentru indepartarea murdariei este asigurat de combinarea dintre diametrul tamburului, acceleratie si viteza de rotatie si inversiune. In plus fata de configuratia specifica a masinii de spalat, ceilalti parametri implicati sunt factorul de incarcare si nivelurile de lichide (apa si detergentii, etc.). La masinile de spalat traditionale, incarcatura de rufe este ridicata de agitatoare pana la cel mai inalt punct si scuturata prin rotire cu putere in tambur. Viteza de rotatie a tamburului, impreuna cu nivelurile de lichid, determina intensitatea cu care cad rufele cand se roteste tamburul. In general, hainele care sunt delicate sunt deteriorate de actiunea mecanica excesiva a masinii de spalat. Motorul masinii de spalat Lagoon(TM), cu control al frecventei si microprocesor, poate regla acceleratia si viteza de rotatie, limitand astfel scuturarea. O pornire usoara, urmata de o crestere gradata a vitezei, inseamna ca rufele pot fi tratate delicat, si intr-adevar incarcatura poate fi ridicata pana la o inaltime mai mica inainte de a cadea inapoi in rezervorul de spalare. Aceasta actiune este cunoscuta drept leganare si stimuleaza spalatul de mana al rufelor din tambur. In plus, timpii de rotatie redusi limiteaza masura in care sunt invartite rufele. Perioadele de timp din diversele faze sunt controlate in intregime de microprocesorul si de tabloul de comanda al masinii.

2. Temperatura

In procesul de spalare, temperatura apei nu trebuie sa depaseasca maximum permis de materialele folosite la fabricarea articolului. Dilatarea si deformarea hainelor cresc odata cu cresterea temperaturii, astfel incat nu recomandam temperaturi mai mari de 35?C. Microprocesorul si sondele de control ale masinii permit controlarea precisa a temperaturii de spalare, evitand astfel socurile termice.

3. Detergenti

Este esentiala folosirea detergentilor recomandati de Electrolux Professional pentru a garanta rezultate bune la functionarea Lagoon(TM). Produsele propuse sunt specifice fiecarei etape a functionarii si se pot imparti in:

1) Pre-tratare

2) Detergent si protector de fibre

3) Produs de finisare

Acestea:

o Sunt deja active la temperaturi scazute o Nu contin inalbitor sau inalbitori optici o Sunt delicate si impiedica impaslirea lanii o Nu decoloreaza hainele

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *